keskiviikko 28. huhtikuuta 2021


Kuunneltu:   24.2.-28.2.2021
Lukija:          Aku Laitinen
Kesto:            13 h 21 min

Julkaistu: 2020
Luokka: 84.2 
Mistä: Storytel- äänikirja
2021 Helmet-lukuhaaste 8: Kirja, jossa maailma on muutoksessa

6600-luku eKr. Kalastaja Manno Ann kohtaa salaperäi­sen, mereltä tulleen naisen, juuri ennen kuin koko hä­nen maailmansa mullistuu. Alkaa seikkailu, joka johtaa Manno Annin unohtumattomille tutkimusretkille.
Oma lähitulevaisuutemme, Grönlanti. Ilmaston­muutoksesta johtuva tapahtumien vyöry uhkaa tuhota kaiken sen, minkä varaan ihmiskunta on elämänsä raken­tanut. Ihmiskunnan kohtalo on jäätutkija Susan Chengin, toimittaja Pierre Chamberlainin ja muiden jäänmurta­ja Polar Princessille pelastuneiden ihmisten varassa. He yrittävät toteuttaa äärimmäisen vaarallisen operaation ve­den alle jääneessä ja jäävuorien saartamassa New Yorkissa.
Risto Isomäen huikea ekologinen trilleri on itsenäinen jatko­-osa hänen tunnetuimmalle kirjalleen Sarasvatin hiekkaa. Kylmäävän todentuntuisen katastrofin rinnal­la kulkee kertomus merenneidosta ja kalastaja Manno Annista, johon perustuvat myöhemmät kertomukset kristittyjen Nooasta, hindujen Manusta ja sumerilaisten Oanneksesta.
Vedenpaisumuksen lapset on paitsi monitahoinen jän­nityskertomus, myös vangitsevan kaunis ja kauhistuttava kuvaus jäätiköistä ja luonnonvoimista. Myyttiset tarinat yhdistyvät eloonjäämiskamppailuun luonnonkatastrofin keskellä.
https://kauppa.intokustannus.fi/kirja/vedenpaisumuksen-lapset/  
Ajatuksia: Todella mielenkiintoinen ja pelottavakin tarina. Etenkin Manno Annin tarina lumosi. Tämä meni ehdottomasti yhdeksi suosikkikirjoistani. Ihailen Isomäen tapaa luoda tarinoita ja pyöritellä ajatuksen tasolla faktaa ja fiktiota.  Mukana on totuutta, sekä asioita joita voisivat olla kirjassa kuvatulla tavalla, mutta faktaa ne eivät ainakaan tämän hetken tietojen mukaan ole. Kirjailijalla on myös tapana avata tarinan taustoja ja minulle ne toimivat extraherkkuina. 
Lukijana Aku Laitinen on  ammattitaitoinen  ja miellyttävää kuultavaa. Toimii tässäkin tarinassa loistavasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!