perjantai 30. huhtikuuta 2021

14/2021: Operaatio huulituli, osa 2 - Anna Hallava

 

Luettu: 24.2.-6.3.2021

Julkaistu:  2016
Luokka: 84.2 fantasia/nuoret
Sivuja: 303
Mistä: Storytel E-kirja
Miksi:  Ensimmäinen osa luettu aiemmin
 
2021 Helmet-lukuhaaste 

Hersyvän hauskan Sammakkoprinsessan teospari, jossa teinikeiju Ofelia yrittää kiertää suudelmakieltonsa lemmenliemillä - katastrofaalisin seurauksin.

14-vuotias Ofelia viettää kaksoiselämää - tavallisella yläasteella hän on kuin kuka tahansa teini, mutta keijuvaltakunnassa häntä ollaan vihkimässä kruununprinsessaksi. Kummassakin todellisuudessa suurinta huolta aiheuttaa poikaystävän hankkiminen, mikä on kuningattaren antaman Keijulahjan takia enemmän kuin haasteellista. Ainakin ennen kuin Ofelia kuulee kielletystä taikaliemestä, Huulitulesta...Operaatio Huulituli pursuaa chick lit -tyyliin kommelluksia ja tyttöenergiaa, ja loppuratkaisu on sulaa sokeria! Lähde: https://www.wsoy.fi/kirja/anna-hallava/operaatio-huulituli/9789510413395
Ajatuksia: tarinassa on kuvattu ylä-asteikäisen nuoren hyvinkin turhamainen ajattelumalli. En tarkoita, että kaikki ajattelevat noin, mutta jopa itsekin muistan, kuinka 13-14 -vuotiaana oli paljon "draamaa" ja hattara-ajattelua. Eikä siinä toki ole mitään pahaa, mutta saa hymyilemään.
Itselle toimi ensimmäinen osa jotenkin paremmin. Tuo huulituli ei jotekin aiheena kantanut, eikä tarinassa tapahtunut varsinaisesti oikein mitään, mikä olisi saanut innostumaan. Vähän latteaksi jäi tällä kertaa.  Kuitenkin tarinan kieli on hurmaavaa luettavaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!