keskiviikko 23. helmikuuta 2022

3/2022: Kielletyllä maaperällä - Karen Harper


Luettu:             7.1.-9.1.2021
Julkaistu:          2015
Suomennos:        Pasi Punnonen
Luokka:              84.2
Sivuja:                475
Mistä:                Storytel E-kirja
 
Anna kuolleiden levätä rauhassa

 Cold Creekissa vietetystä traumaattisesta lapsuudestaan huolimatta Lockwoodin sisarukset ovat kokoontuneet yhteen viettämään nuorimman sisaren Tessin häitä kaupungin seriffin kanssa. Vanhin sisar Kate on vakaasti päättänyt tehdä lähempää tuttavuutta bestmanin Grant Masonin kanssa. Antropologin ammatissaan Kate tutkii kuolleita ja hän on erityisen kiinnostunut Cold Creekin lähiseuduilla vaikuttaneesta esihistoriallisesta Adenan sivilisaatiosta. Masonin perheen mailla on suuri hautapaikka ja Kate pyytää lupaa saada kaivaa siellä. Mutta Grant ei suostu tähän, vaan pyytää Katea pysyttelemään poissa perheen mailta.

 Kate kunnioittaa Grantin toivetta pitää kiinni isoisän uskosta olla häiritsemättä kuolleita. Mutta mitä enemmän hän tutkii koko asiaa, sitä selvemmäksi käy, että Grant salaa jotakin. Kun yksi Grantin ystävistä murhataan, seriffin samanaikaisesti viettäessä kuherruskuukauttaan, Kate ja Grant lyöttäytyvät yhteen auttaakseen asiaa tutkivaa apulaisseriffiä.

 Pian Katenkin kimppuun hyökätään ja hän on varma, että päällekarkaus liittyy hautapaikkaan. Grant vaikuttaa olevan huolestunut Katesta, mutta Kate ei voi kuitenkaan olla miettimättä Grantin motiivia. Voiko Kate luottaa mieheen vai koituuko väärä päätös hänen kohtalokseen?

 AJATUKSIA: Aika heppoiselta tuntui tämä tarina,  tai jotenkin en vain päässyt tunnelmaan mukaan. Henkilöt jäivät etäisiksi. Yllä  oleva kirjan kuvaus antoi olettaa enemmän, kuin mitä tarina minulle tarjosi. 

1 kommentti:

Kiitos kommentista!