perjantai 5. marraskuuta 2021

98/2021: Englantilainen romanssi - Niina Mero


 STORYTEL ÄÄNIKIRJA, Lukija Pirjo Heikkilä

Kuunneltu:   24.10.-27.10.2021
Kesto:           10 h 14 min
Julkaistu:       2019 Gummerus
Luokka:        84.2 

Englantilaisia romantikkoja rakastava Nora saa siskoltaan kutsun häihin Oxfordiin. Höttöisiä häähaaveita karsastava Nora suostuu vastahakoisesti kutsuun, mutta perillä sulhasperheen kartanon goottilainen viehätys ja vehreät puutarhat sekä yliopistokaupungin vanhoilta kirjoilta tuoksuva tunnelma pyyhkäisevät hänet jaloiltaan.

Idylli kuitenkin rakoilee, kun uteliaalle Noralle selviää, että aatelissuvun vanhempi poika on kadonnut jäljettömiin vuosia sitten. Kaiken lisäksi Noran viisasteleva sydän muljahtelee vastusteluista huolimatta englantilaisille herrasmiehille ja verhotuille salaisuuksille. Brittiläinen kohteliaisuus kätkeekin taakseen totuuksia, joiden seuraukset voivat olla kohtalokkaat.

Niina Meron ahmittavassa esikoisromaanissa Bridget Jonesin mustiin pukeutuva ystävätär kohtaa Kotiopettajattaren romaanin goottilaisuuden, Downton Abbeyn kartanotunnelman ja brittidekkarien juonittelut. 
https://www.gummerus.fi/fi/kirja/9789512413324/englantilainen-romanssi/

Ajatuksia: Kerrassaan loistavaa viihdettä englantilaisen aateliston ja sukukartanon maisemissa. Hauskoja kielikuvia on viljelty runsaasti ja tämä sai oikeasti hymyilemään. Pidin päähenkilöstäkin kovasti. Kirjaan on saatu sisällytettyä romantiikkaa, kartanoromantiikkaa, hieman kyyninen nykynainen goottiviboilla,  ihanaa menneisyyden havinaa sekä jännitystä. Täytyy sanoa, että vaikutuin ja viihdyin aivan loistavasti. Ja lisäksi aina, kun kirjassa mainitaan kotikaupunki, se on hauskaa, tosin Vesijärvi ei kyseiseen kaupunkiin ylety  ;)


Pirjo Heikkilä sopii tähän lukijaksi kuin nenä päähän. 

2 kommenttia:

  1. Tykkäsin kirjasta ja kartanomiljööstä. Voi kun olisin Oxfordissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kieltämättä Oxford alkoi kiinnostamaan todella paljon. On varmaan käymisen arvoinen paikka.

      Poista

Kiitos kommentista!