sunnuntai 6. helmikuuta 2022

8/2022: Pieni bistro Bretagnessa - Nina George

 


STORYTEL ÄÄNIKIRJA, lukija Erja Manto

Kuunneltu:     14.-17.1.2022
Kesto:            10 t 14 min

Julkaistu:      2018
Suomennos: Veera Kaski
Luokka:      84.2 lukuromaani

2022 Helmet-lukuhaaste 30: Kirjassa muutetaan uuteen maahan

Kirjan kuvaus:
Sydäntä lämmittävä tarina uudesta alusta

Nina Georgen Pieni bistro Bretagnessa on merentuoksuinen tarina uusista mahdollisuuksista, joihin tarrautumalla kaikki harmaa, elämätön elämä katoaa sydämestä kuin rantahiekkaan piirretty viiva.

Marianne on juuttunut rakkaudettomaan avioliittoon, jota on kestänyt vuosikymmeniä. Pariisin-matkalla hän päättää panna sille lopullisen pisteen. Hyppy Seine-jokeen ei tuo Mariannelle vapautusta, kun hänet pelastetaan ja viedään sairaalaan toipumaan. Aviomies on kylmä kuin Seinen mutainen vesi, suuttuu vaimolleen ja palaa takaisin kotiin Saksaan. Marianne tulkoon perässä.

Sairaalassa Mariannen katse kiinnittyy kaakelilaattaan, jonka käsinmaalatussa kuvassa on merellinen maisema bretagnelaisesta Kerdruckin kylästä. Se tuntuu vetävän häntä vastustamattomasti puoleensa, ja pian Marianne löytääkin itsensä tämän pienen kylän keskuksesta, Ar Mor -nimisestä bistrosta. Vaan miten käy, kun vihainen aviomies jäljittää Mariannen ja vanha, kunnon vaimon velvollisuudentunto nostaa päätään?

AJATUKSIA: Luulin tarttuneeni kevyeen romanttiseen tarinaan, koska päädyin tähän ihan kansikuvan ja aiemmin kirjalijalta lukemani perusteella. 
Kun tarina alkoi, ensimmäinen asia mikä minulle tuli tästä mieleen oli, että tässä on erilainen tarina. Harvemmin on tullut vastaan 60-vuotiasta päähenkilöä, jonka ensisijainen tavoite on päättää päivänsä. 

Tarinassa on paljon hyvää ja mielenkiintoista, mutta toisaalta, tätä olisi voinut myös tiivistää. Välillä tuntui, ettei tarina edennyt vaan jäi "vellomaan" aiheuttaen lievää turhautumista.  Myös osa henkilöhahmoista  olivat ehkä tähän liikaa. 

Lukija Erja Manto on silkkaa korvakarkkia, joten siltä osin tarina toimi mukavana seurana lenkkipoluilla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!