Nimi: Elämän ja kuoleman salaisuudet
Tekijä: Alexander Rebecca
Julkaistu: Like 2014
Sivuja 416
Luettu: 02/2015
Mistä: Kirjastosta lainattu
Tarinaa kuljetetaan kahdessa ajassa.
Nykyajassa Exeterin rautatieasemalta löytyy nuoren naisen ruumis. Sosiaaliantropologian professori Felix Guichard kutsutaan paikalle koska ruumiiseen on piirretty outoja punaisia symboleita, jotka Felix tunnistaa rituaalimagiassa käytettäviksi symboleiksi.
V. 1585 tohtori John Dee ja hänen apulaisensa Edward Kelley lähtevät auttamaan Puolan kuninkaan vakavasti sairasta sisarentytärtä kreivitär Erzsebetiä. Kreivitär on sairas, mutta taustalla ei ole todellakaan mikään tavallinen sairaus. Anamneesista ilmenee, että Erzsebetin äidin Annan syntyessä hänen äitinsä oli ollut kuolleena jo viisi vuotta. Suvun naisilla oli siis ollut ”erikoisia” ongelmia vähän pidempään.
Ajatuksia: Periaatteessa tämä olisi voinut olla kelpo tarina. Jostain syystä minä en vaan innostunut tämän tarinalle enkä sen kerronnalle missään vaiheessa. Laina-ajalla eläminen ei minun silmissäni tuntunut mielekkäältä, enkä oikein ymmärtänyt miksi kukaan haluaisi niin tehdä? Tarinassa tyttö Sadie ”pelastetaan” ja hän saa jatkaa elämäänsä laina-ajalla. Jos ajattelen minkälaista elämää tytölle oli luvassa, ja millä hinnalla, pidin tuota pelastamista lähinnä julmana. Jackin ja Felixin tunteiden lämpiäminen ei myöskään uponnut alkuunkaan. Minulle ehkä mielenkiintoisinta oli tarinaan ujutettu todellinen historian tuntema hirviö eli kreivitär Erzsébet Báthory, jonka taustaa tutkiskelin netistä sitten vähän enemmänkin.
Tarinassa oli toki hyvääkin ja paikoin vauhtia oikein mukavasti, mutta jotenkin jäin hyvin ulkopuoliseksi, enkä osaa tarkemmin määritellä miksi. Myönnän olleeni pettynyt. Kirjan kansi on kyllä hieno ja houkutteleva.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentista!