sunnuntai 16. joulukuuta 2018

72h – Max Manner

Julkaistu: 2010 /Minerva Kustannus
Luokka: 84.20 jännitys
Sivuja: 436
Luettu: 06/2017
Mistä: Lainattu kirjastosta
Miksi: Lukulistalla
Vuosi 2017: 68. luettu kirja

Takakannen teksti:
”Ruotsissa syntynyt kiinalais-suomalainen Annika Malm saapuu Arlandan lentokentälle ja jää odottamaan Turkuun lähtevää konetta. Vieressä istunut mies unohtaa puhelimensa pöydälle. Puhelin soi. Annika vastaa. Maailmaa pysähtyy. Ajojahti alkaa.”

Annikaa on koulutettu vimmatusti tuleviin tehtäviin, jotka ovat naiselle hämärän peitossa. Muutenkin työnantajan toimien oikeellisuus herättää Annikassa ristiriitaisia tunteita. Annikalla ei ole enää omaa tahtoa, vaan hänen tulee toimia työnantajansa toiveiden mukaan. Yksityisyyttä ei ole, vaan Annika on saanut paikantimen jalkaansa ja hän on salaperäisen järjestön omaisuutta.

Ajatuksia: Hmmm, en edelleenkään tiedä mitä ajattelisin Annikasta. Sen tiedän, että pidin trilogian ensimmäisestä osasta enemmän kuin tästä. Ehkäpä syy on siinä, etten erityisemmin pidä politiikasta tai tietyntyyppisestä valtapelistä. Sen sijaan tarinan muista hahmoista, kuten juuri eronneesta komisario Ismo Valamosta pidän kovasti. Ehkä tämä ei ollut ihan minun juttuni, mutta yksi osa tätä sarjaa lukematta ja lukuisia muita Mannerin kirjoja, eli seikkailut kirjailijan tuotannon parissa jatkuvat tulevaisuudessakin. Pidän edelleen kirjailijan tyylistä kertoa tarinaa, vaikka tarina ei tällä kertaa ihan osunut omalle mukavuusalueelle.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!