keskiviikko 19. joulukuuta 2018

Hylätty puutarha – Kate Morton

Helmet-haaste 2017: 2: Kirjablogeissa kehuttu kirja
Nimi: Hylätty puutarha
Tekijä: Kate Morton
Julkaistu: 2014
Luokka: 84.2
Sivuja: 672
Luettu: 06/2017
Mistä: Lainattu kirjastosta
Miksi: Lukulistalla
Vuosi 2017:  70. luettu kirja

On vuosi 1913 ja Britanniasta saapuu laiva Australiaan mukanaan pieni tyttö ilman saattajaa. Lopulta tytön ottaa mukaan ystävällinen satamatyöntekijä. Vuosia myöhemmin tyttö saa tietää, ettei olekaan rakkaan perheensä biologinen lapsi ja elämältä katoaa pohja. Nell halua tietää kuka hän todellisuudessa on ja miksi hän joutui laivaan ypöyksin. Kuka on salaperäinen Kirjailijatar, joka Nellin vei laivaan?

Vuosi 1975: Kypsään ikään ehtinyt Nell matkustaa vihjeiden perusteella Englantiin ja kohtaa lapsuuteensa liittyviä ihmisiä ja maisemia. Englannissa ollessaan Nell ostaa talon ja tekee tulevaisuutensa ratkaisut, mutta kaikki ei suju kuten suunnitelmissa.

Vuosi 2005:  Cassanda perii rakkaalta isoäidiltään jättiyllätyksen; talon Englannista. Cassandra lähtee katsomaan perintöään aikeinaan myydä se, mutta samalla Cassandra aikoo myös selvittää isoäitinsä Nellin lapsuuteen liittyvän arvoituksen.

Ajatuksia: Tämä kuuluu niihin kirjoihin, joita haluaisi lukea vauhdilla, että pääsisi selville salaisuuksista, ja samaan aikaan haluaisi viivytellä, ettei tarina vaan loppuisi. Kirja oli oikea tiiliskivi, mutta missään vaiheessa en pitkästynyt tai huokaillut sivumääristä. Ainoa missä ne haittasivat oli selällään lukiessa kädet väsyivät.

Kokonaisuus kerrassaan ihastuttava. Vaikka tarinassa kuljettiin eri aikakausilla ja vuoroin Nellin, Elizan ja Cassandran mukana, tuntui kaikki hyvin selkeältä ja helpolta.
Nautin tästä valtavasti ja voin vilpittömästi suositella kaikille. Aina arvoitusten ja salaisuuksien ei tarvitse olla karmean jännittäviä, vaan mukavan kutkuttavan jännittävät käyvät oikein hyvin.

2 kommenttia:

  1. Tämä vaikuttaa todella kiinnostavalta kirjalta!

    VastaaPoista
  2. Hei, niin se olikin. Nämä Mortonin kirjat ovat aikamoisia järkäleitä, mutta minä pidän kirjalijan tavasta kertoa tarinaa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!