sunnuntai 2. joulukuuta 2018

K18 – Max Manner

Julkaistu 2009
Luokka: 84.20 jännitys
Sivuja: 442
Luettu: 05/2017
Mistä: kirjastosta lainattua
Miksi: lukulistalla
Vuosi 2017: 63. luettu kirja

Ylikomisario Anna Mäki on huonosta itsetunnosta kärsivä keski-ikää lähestyvä, itseensä ja elämäänsä tyytymätön naisihminen. Toisaalta Anna on arvostettu ”rautainen ammattilainen” joka on kokenut kovia ja selvinnyt hengissä. Romantiikan tapaistakin olisi tarjolla, mutta Anna ei uskalla toivoa liikoja. 

Kesäistä Turkua vaivaa sangen epätavallinen ilmiö, koska kauniissa maisemissa toimii ilmeisimminkin psykopaatti sarjamurhaaja. Ylikomisario Anna Mäki tiimeineen selvittää tapausta. 

Samalla Anna pohtii omaa rakkauselämäänsä ja toimii entisen kollegansa huvilanvartijana ja tutustuu hitusen omituiseen naapuriin vanhempaan ladyyn.

Toisaalta tarina kertoo kapinahenkisestä ja haastavasta entisestä poliisista Annika Malmista jonka Anna Mäki haluaisi palkata palvelukseensa. Annika on kuitenkin osana jotain suurempaa vyyhtiä ja häntä tarkkaillaan jatkuvasti. Jotain Annika tietää myös psykopaattiin liittyen, hän ei ole vain halukas jakamaan tietoja poliisien kanssa.

Ajatuksia: Tämä tarina vei mennessään ja aiheutti valvotun yön. Tällainen käyttäytyminen tietää luonnollisesti hyvää jännäriä.

Annika Malmin persoona on kieltämättä mielenkiintoinen ja ristiriitainen, ja tässä vaiheessa en pitäisi häntä kovinkaan miellyttävänä, koska hänen tyylistään käytöstä en hyväksyisi keneltäkään, enkä oikein millään tekosyillä. Mutta mielenkiintoista nähdä lisääntyykö sympatiapisteet jatkossa vai pysyykö hän vain kylmänä ja kovana muijana. Tällaiset henkilöhahmot ovat aina mielenkiintoisia, toisista löytyy ”se juttu” ja toiset on vaan todettava epämiellyttäviksi tyypeiksi. Tämähän on kirjailijan vapaus, mielestäni ei ole tarkoitustakaan tehdä vain hyviä ja miellyttäviä tyyppejä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!