tiistai 4. joulukuuta 2018

PAHAN POSTIA – STUART MACBRIDE

Julkaistu: 2015
Luokka: 84.20 jännitys
Sivuja: 416
Luettu: 03/2018
Mistä: Kirjastosta lainattua
Miksi: Sattumalöydös
Vuosi 2018: 19. luettu kirja

”Mediat ovat antaneen hänelle nimen ”Syntymäpäiväsankari”. Hän on siepannut tyttöjä vuosien ajan, aina 13-syntymäpäivän kynnyksellä. Hän lähettää tytön perheelle aina syntymäpäiväkortin, josta käy ilmi, kuinka hän hitaasti kiduttaa tytön kuoliaaksi.”

Ajatuksia: Miten tämän nyt sanoisi. Tässä oli todella jännittävä tarina, useita käänteitä ja tapahtumia vaikka muille jakaa, MUTTA jotenkin tarina tuntui viimeistelemättömältä. Tuntui, että kirjailija on kertonut tarinan, ja kukaan ei ole muistanut tarkistaa meneekö asiat ihan loogisesti tai selkeästi eteenpäin. Tuntui, että luin jotain luonnosta, jota ei vielä ole hiottu valmiiksi. Lisäksi nirputan kovakantisen kirjan äärettömän pienestä fontista joka ei miellytä keski-ikäisen lukijan silmää, toki siitä tuskin voi kirjailijaa syyttää :).

Pakko myös varoitella. Tarina on todella julma ja raaka. Päähenkilö rikostarkastaja Ash Henderson on hillitön ja kaikessa tasapainottomuudessaan tekee mitä tahtoo, kuten pahoinpitelee milloin ketäkin. Järin miellyttäväksi häntä ei voi kutsua.  Vaikka loppu tarjoaa tavallaan yllätyksen, tarina tarjoilee myös pettymyksiä.  Tiettyjä asioita kasvatetaan kiitettävästi, mutta lopputulos jää paikoin torsoksi.

Yhteenvetona: Ristiriitaiset tunnelmat. Todella mielenkiintoiset ainekset, mutta silti jäi jotenkin keskeneräinen tuntu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!