sunnuntai 9. toukokuuta 2021

22/2019: Kuokkavieraat - Jari Salonen


 KUOKKAVIERAAT – JARI SALONEN

Julkaistu:     2018
Kuunneltu:   02/2019
Lukija:          Antti Virmavirta
Kesto:            11 h 12 min
Mistä:     Storytel-äänikirja

Mahtihäät saavat odottamattoman käänteen, kun morsian ryöstetään oikeasti. Rouhean koukuttava rikossarjan avaus esittelee sympaattisen komisario Jukka Zettermanin.

Samaan aikaan kun poliisi jäljittää Lauttalan pikkukaupungissa kidnapattua miljonääriperijätärtä, seudulla tapahtuu kaksoismurha. Pellon laidasta löytyy traktori, jonka lähistölle on ammuttu vanhempi mies ja nuori nainen. Kolmas ampujan uhreista, nuorukainen, makaa henkihieverissä.
Keskusrikospoliisin komisario Jukka Zetterman tuntee jo ikääntymisen tuomat haasteet, mutta visaiset tapaukset hän ratkaisee vaikka hammasta purren. Kaiken nähneen poliisimiehen vaisto kertoo, että murhaaja suunnittelee jo seuraavaa iskuaan.
Lähde: https://otava.fi/kirjat/kuokkavieraat-3/

Ajatuksia: Ihan ensimmäiseksi on kehuttava tämän tarinan lukijaa Antti Virmavirtaa. Lukijan kerronta lumosi minut täysin ja sai mukaansa. Tarina sinänsä oli pitkä ja siinä olisi varmasti ollut paljonkin tiivistämisen varaa, mutta minä vaan nautin lukijan äänestä sukan neulomisen lomassa. Toisaalta täytyy nostaa kirjailijalle hattua juonikiemuroista. Juuri kun luulet, että homma on niin sanotusti "pulkassa", tuleekin joku uusi käänne.
Tarinan päähenkilö Zetterman tuli hyvin tutuksi ja ihan sympaattinen hahmo, samoin hänen kollegansa Harju vaikutti oikein mukavalta hahmolta. Kokonaisuudesta jäi hyvä kuuntelukokemus, joka tosin jonkun toisen lukemana olisi saattanut olla ihan jotain muuta. Jatkan Zetan seurassa varmaan myöhemminkin. 
Hyvää äitienpäivää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!