keskiviikko 12. toukokuuta 2021

46/2021: Koira nimeltä Mutsi - Jukka Itkonen


Kuunneltu:   11.5.2021

Lukija:          Aku Laitinen
Kesto:            1 h 48 min
Julkaistu:     2019 Lasten Keskus
Luokka: L84.2 kertomakirjallisuus,  lasten- ja nuorten kirjat, sadut ja tarinat
Mistä: Storytel äänikirja
2021 Helmet-lukuhaaste 42: Satukirja

ESITTELYTEKSTI
Mutsi on ei ihan pieni, jos ei aivan isokaan koira, jolle tapahtuu joka päivä uutta ja ihmeellistä. Maailma kun on Mutsista kiinnostava ja kerrassaan jännittävä paikka. Täällä riittää seikkailtavaa ja vastaan voi tulla vaikka mitä.

Siksi ei ole yhtään kummallista, että Mutsi tekee keikkaa bändin solistina, joutuu merirosvojen kaappaamaksi ja ratkaisee kadonneen professorin tapauksen. Toki Mutsi käy ystävänsä Jäniksen kanssa omatekoisella raketilla myös avaruudessa - siellä asustelee ainakin yksi chiliä kavahtava ilkimys ja monta kurnuttavaa pituushyppääjää.

Jukka Itkosen Koira nimeltä Mutsi on riemukas ja vastustamaton seikkailukertomus, joka on yllätyksiä täynnä. Humaani teos puhuu kauniisti välittämisestä, ystävyydestä ja erilaisuuden kohtaamisesta sekä tietenkin mielikuvituksen mahtavasta voimasta. Virpi Pennan letkeä kuvitus on omiaan siivittämään mainion ja viisaan Mutsi-koiran seikkailuja.

Ajatuksia: Kun tarina kertoo sansibarin hilpeän laputtajan ja kerimäen leukavan metsänakin jälkeläisestä, ei se voi olla kuin loistava. Itse kuuntelin Aku Laitisen tarinointia hymyillen, koska tässä oli paljon aikuisillekin suunnattuja vitsejä ja kokonaisuudessaan loistavia oivalluksia ja sanaleikkejä, jotka saivat hyvälle tuulelle. Mutsi muutetaan välillä jopa jäähalliksi eli jääkautiseksi koiraksi ja samalla hän kohtaa vuokatin eli jäälakeuksien älykkäimmän kissalajin.

Uskon, että kuvitettu versiokin on ihastuttava, mutta Aku Laitinen tekee kyllä lukijana hurjan hyvää työtä. 
Tämä tarina sai lenkistäni iloisen.

Suosittelen lämpimästi. Uskon, että lapsetkin tykkäävät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!