maanantai 16. helmikuuta 2015

Nostradamuksen aikakirjat– Mario Reading

Trilogian 1 osa.

Nimi: Nostradamuksen aikakirjat
Tekijä Reading Mario
Julkaistu Karisto 2010, alkuperäinen teos 2009
Sivuja 434
Luettu: 02/2015
Lainattu kirjastosta


Ikiaikainen salaisuus. Vaarallinen salaliitto

Kun kirjan kannessa löytyy yllä olevat mainoslauseet tulee väkisinkin mieleen Dan Brownin tyylinen teos. Ennen kirjan aloittamista tutkin hieman kirjailijan taustoja ja selvisi, että Reading on tuottanut myös teoksen Nostradamus 100 ennustusta, joten oletan, että häneltä löytyy varmasti paljon tietoa fiktiiviseen seikkailukertomukseen. Näillä odotuksilla tutustumaan tarjontaan.

”Rahaa tarvitaan. Minulla jotakin myytävää. Notre Damen (sic!) kadonneet säkeet. Kaikki kirjoitettuna. Myydään käteisellä ensimmäiselle kiinnostuneelle. Aitoja”

Babel Samana niminen mustalainen laittaa pienen ja harmittoman oloisen ilmoituksen ilmaisjakelulehteen. Kaksi hyvin erityyppistä miestä kiinnostuu ilmoituksesta. Toinen on rahan ja maineen tarpeessa oleva ”B-luokan” kirjailija Adam Sabir, ja toinen salaperäinen ”silmämies” Achor Bale. Kumpikin mies haluaa tietää onko kyseessä todella aidot Nostradamuksen kadonneet säkeet. Kaupankäynti ei suju lainkaan Babelin odotusten ja toiveiden mukaisesti.

Epäonnistuneen kaupankäynnin  jälkiseurauksena Adam Sabir joutuu tahtomattaan tapahtumien vyöryyn. Mustalaisleirissä punnitaan hänen kohtaloaan, samaan aikaan kintereillä ovat poliisit sekä kammottava Achor Bale. Seuraa tiivistä kilpajuoksua ympäri Ranskaa. Bale ei kaihda raaimpiakaan keinoja saadakseen mitä haluaa.  Onneksi  Sabirilla on apunaan mustalaisserkukset Yola ja Alexi. 

Ajatuksia: Kirja piti kiitettävästi hereillä, vauhtia riitti ja mielenkiinto säilyi. Erityisesti minua miellytti kuvaukset romanikulttuurista, pitää ne sitten paikkansa tai ei. Oli mukavaa kun pääsi tutustumaan henkilöihin vähän pintaa syvemmältä. Oikeastaan minulle jäi tarkempi mielikuva romaniserkuksista kuin itse päähenkilöstä Sabirista. Sen verran mukava lukukokemus, että taidan lainata trilogian seuraavatkin osat (Maya-ennustus ja Kolmas antikristus). 

Taas pääsen sanomaan, että jos pidät Da Vinci –tyyppisistä seikkailuista, suosittelen lukemaan myös tämän. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!